Læs mere om det køkkenudstyr, der kan anvendes til produktion af dysfagidiæt: Erfaringerne fra processen er, at det kræver særligt køkkenudstyr at producere mad til borgere med dysfagi. Udstyret skal sikre, at massen ikke skiller eller ikke er flydende, klistret eller klumpet. I processen er der afprøvet en række forskellige former for udstyr og systematikker til denne produktionsform https://synkevenligt.kk.dk/viden-om/om-opskrifterne/koekkenudstyr
Modificeret kost i praksis: Modificeret kost bør følge den almindelige menuplan, og som udgangspunkt bruges det færdige umodificerede produkt, der efterbehandles, så alle får samme menu. Dog er det vigtigt at sikre, at den færdige modificerede mad følger princip-perne for Kost til småtspisende. Produktion af modificeret mad er tidskrævende. https://xn--kosthndbogen-xcb.dk/content/modificeret-kost-i-praksis
Maskiner i køkkenet: Disse kan du ikke undvære https://taenk.dk/forbrugerliv/bolig/maskiner-i-koekkenet-disse-kan-du-ikke-undvaere
Forskellige køkkenmaskiner og deres anvendelse
Foodprocessoren bruges til at rive, hakke og skive grøntsager
Minihakkeren bruges til at hakke krydderurter, løg, tomater o.lign.
Blenderen bruges til smoothies o. lign.
Stavblenderen bruges til at blende supper
Saftpresseren (juiceren) bruges til at lave saft uden frugtkød