Rå æg er ikke en mulighed for alle
Hårdkogt/blødkogt æg, hvad er egentlig den "kemiske" forskel?
Slyngelbarn.dk https://slyngebarn.dk/forum/showthread.php?t=230654
For ni år siden, da jeg ventede Lærke, var jeg over nogle måneder meget syg hver lørdag, jeg lå i sengen med de vildeste mavesmerter og måtte ofte kaste op også, det gjorde simpelthen så ondt, og varede 4-8 timer hver gang. Der gik mange uger, før det gik op for mig, at det nok hang sammen med at vi altid spiste blødkogte æg om lørdagen.
Svar nr 7: Jeg er voldsomt allergisk over for æg (ægte påviselig allergi). Da jeg var barn kunne jeg godt tåle æg som ingrediens i tilberedt mad, nu kan jeg ikke være i et rum hvor der steges æg uden at få det dårligt. Min reaktion på æg er hævelse og kløe i mund og svælg fulgt af voldsomme mavesmerter og kvalme i 8-10 timer. Som du beskriver. Smerterne skyldes inflammation (hævelse) i mavesækkens slimhinde, har en overlæge i al-lergi forklaret mig. Rent kemisk/biologisk: når man er allergisk over for æg, er der bestemte proteiner i ægget, kroppen genkender som noget farligt og derfor reagere på. Proteiner er store molekyler. Når et protein op-varmes, ændrer molekylet form, det vender vrangen ud på sig selv. Hos nogen allergikere kan kroppen ikke genkende proteinet som farligt, når det har vendt vrangen ud. Andre er ikke så heldige, der er det måske en anden del af proteinet, der giver reaktionen, og som ikke har vendt vrangen ud ved varmebehandlingen.